Comunicat de presa de finalizare a proiectului YBLE

In perioada 05.05.2012 – 05.03.2013 s-a derulat proiectul Youth Build Legendary Europe, finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune, actiunea 1.1 – schimb de tineri, cu un grand de 16522.77 euro.
Proiectul a avut ca tematica construirea unei Europe legendare prin promovarea si conservarea patrimoniului legendar european, cel de la care au luat nastere toate culturile moderne, realizarea unei mari culturi europene prin diversitate si incluziune. Schimbul de tineri s-a desfasurat la Ramnicu Sarat in perioada 09 – 16 iulie 2012 cu participarea a 35 de tineri din Romania, Turcia, Spania, Portugalia si Italia, a vizat si indeplinit urmatoarele obiective:
O1. Descoperirea patrimoniului cultural legendar al Europei din care au luat nastere toate culturile moderne de catre cei 35 de participanti din Romania, Turcia, Italia, Spania si Portugalia prin utilizarea teatrului-forum ca instrument non-formal pe parcursul celor 7 zile de activitati de la Ramnicu Sarat.
O2. Cresterea nivelului de implicare a celor 35 de participanti din Romania, Turcia, Italia, Spania si Portugalia in promovarea mostenirilor culturale legendare din Europa prin folosirea de metode si instrumente de educatie non-formala pe parcursul implementarii proiectului.
O3. Dezvoltarea patrimoniului cultural legendar al Europei prin cunoasterea eroilor de legenda care au dus la modelarea culturilor moderne specifice celor 5 promotori prin implicarea celor 35 de participanti pe parcursul celor 7 zile de activitati pentru crearea unei culturi europene globalizate bazata pe diveristate.
O4. Dezvoltarea dialogului intercultural intre cei 35 de participanti din partea Romaniei, Turciei, Italiei, Spaniei si Portugaliei prin participarea la activitatile schimbului multilateral de tineri de la Ramnicu Sarat.
Activitatea de final a schimbului a constat in realizarea Carnavalului de legende de la Ramnicu Sarat, editia a I-a 2012 – sustinut in Parcul Central, activitate care a reunit alaturi de participanti, un numar de 150 de cetateni ramniceni.
Proiectul s-a finalizat in data de 5 martie 2013 zi in care tinerii si-au primit in mod festiv certificatele youthpass, recunoastere a participarii si a competentelor dezvoltate in cadrul proiectului.
Gheorghita Draghici, manager de proiect

Leave a Reply